20160926_130053

Οικτρή κατάσταση στο Χωριό μας

Αγαπητοί συγχωριανοί ,

σήμερα ήμουν στο χωριό μας για να επισκεφτώ τους γονείς μου και ευκαιρίας δοθείσης πήρα το 4χ4 του πατέρα μου και έκανα μια τσάρκα στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα διέλευσης στο χωριό. Ξεκίνησα από τον δρόμο προς το Χρυσοχώρι όπου δούλευε περιστρεφόμενη τσάπα βγάζοντας μπάζα από το ποτάμι. Η διαπίστωση είναι ότι ο δρόμος έχει υποχωρήσει επικίνδυνα και το οδόστρωμα σε 3 σημεία έχει καταστραφεί, και ελλοχεύει τεράστιος κίνδυνος ατυχήματος!!!!! Χρειάζεται εσωτερική αντιστήριξη, ασφαλτόστρωση κ.λ.π. Στη συνέχεια πήγα προς Κατωμέρη όπου καλό είναι να ξεχάσετε τις φωτογραφίες της υποχώρησης του οδοστρώματος προς τον γκρεμό…..είναι πολύ χειρότερη η εικόνα όπου περίπου 50 μέτρα πλάτους 50 πόντων έπαθαν καθίζηση προς τον γκρεμό λόγω διέλευσης του μηχανήματος που πήγε εκεί. Αν εξαιρέσουμε αυτά τα 50- 100 μέτρα που είναι άκρως επικίνδυνα στα 2 σημεία από τα 4 συνολικά που υπήρχε πρόβλημα διέλευσης στρώθηκαν τα μπάζα που βγήκαν από το ποτάμι…τα μπάζα καλά διαβάζεται (κροκάλες, αγκωνάρια, πέτρες κ.λ.π) και μπαζώθηκε και το αυλάκι που ξεκίναγε από την βρύση και κατέληγε μετά από τους ξενώνες…!!!!! Τα νερά λοιπόν δεν έχουν διαφυγή…αυτή την μικρή που είχαν….Ποιο μυαλό τα σκέφτηκε αυτά;;; υπήρχε τεχνικός του δήμου να επιβλέπει;;;;;; Συνέχισα και προσπάθησα να πάω από Κατωμέρη στο Kολιότσι απο του Φωτομπαλή…γύρισα πίσω. πήγα από του Πέτζου προς Παναγιά…..διπλά διαφορικά με…..φόβο…..και πέρασα και έκανα το λάθος να πάω από Παναγιά στο Κολιότσι……..ΑΔΙΑΒΑΤΟΣ o δρόμος…..

Σε συνάντηση που βρέθηκα με τον Δημήτρη Γεωργιόπουλο, τον Κώστα Τσιαμούλη , τον Ναπολέων Παυλόπουλο και λοιπούς συγχωριανούς μας ενημέρωσε ο Δημήτρης για τις αναφορές του, για το γεγονός ότι δεν τον υπολογίζουν (μάλιστα μας είπε ότι το χωριό είναι ακυβέρνητο καράβι) και για το γεγονός ότι δυστυχώς η παρουσία των 2 δημοτικών συμβούλων μας είναι από μικρή έως μηδαμινή.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρω το γεγονός ότι ο Κος Κόνιαρης Δημήτρης μου έστειλε την αναφορά που έκανε σήμερα στο Δήμο.

Μετά το χάος…..δεν υπάρχει αυτό που γίνεται στο χωριό μας. Ακούστηκε άποψη που έλεγε ότι ……άσε να δώσει και το κάτι τις σε άλλες περιοχές ο Δήμαρχος!!!!!!!  Έτσι λειτουργούν και δεν μπορούμε να πάμε κόντρα ούτε να τα κάνουμε καλύτερα!!!!!!!!!!!!! Φρίξτε…….

Το θέμα είναι ,και μακάρι να κάνω λάθος, το ενδεχόμενο σοβαρού τροχαίου ατυχήματος είναι μεγάλο είτε στο Κατωμέρη είτε στον δρόμο προς Χρυσοχώρι και τότε θα κλαίμε όλοι μαζί…..μην μιλήσουμε για μελλοντικές καθιζήσεις, πλημμύρες κ.λ.π

Που είναι η τοπική μας αυτοδιοίκηση (ναι…οι ίδιοι που κάθε φορά ψηφίζουμε);;;;;  Γιατί δόθηκαν λεφτά σε εργολάβους χωρίς σχέδιο επισκευών των βλαβών;;;; Γιατί Κοι του Δήμου Οιχαλίας από τα 138.000 ευρώ ,που δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις ,στο Ψάρι δουλεύει το μηχάνημα ενός μόνο εργολάβου  (ο οποίος απ’ ότι έμαθα σήμερα την είχε και δούλευε με δικά του έξοδα) από τους 10 περίπου που μοιράστηκε αυτό το ποσό και εφόσον το Ψάρι και το Βασιλικό έχουν τις μεγαλύτερες ζημιές;;;; Που θα πάνε οι υπόλοιποι εργολάβοι…να επισκευάσουν;; (στο Διαβολίτσι εθεάθη μηχάνημα να καθαρίζει….καθαρά αυλάκια) ;;;;;;; Ήδη έχω στείλει 2 επιστολές στον Δήμο (καμία απάντηση) και σήμερα παρέδωσα και μία και στον πρόεδρο της Τ.Κ. Θα ζητήσω ακρόαση από τον Βουλευτή Μεσσηνίας Κο Κωνσταντινέα, και από εκεί και πέρα θα το φτάσω ως εκεί που μπορώ ώστε να μην έχουμε τα ίδια και να μην έχουμε ατύχημα.

 

Γυφτόπουλος Μιλτιάδης

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>